Vložil: | Lucinka88 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 10 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí tagine (marocká směs ):
1 lžíce kukuřičného oleje
| 1 ks nakrájená cibule
| 350 g jehněčího masa zbaveného tuku a nakrájeného na kostky
| 1 ks nakrájený stroužek česneku
| 2 ½ hrnku zeleninového vývaru
| nastrouhaná kůra z 1 době omytého pomeranče
| šťáva z 1 pomeranče
| 1 lžička medu
| kousek celé skořice
| ½ cm čerstvého zázvoru nakrájeného nadrobno
| 1 ks lilek
| 4 ks rajčata oloupaná a nakrájená
| 2/3 hrnku sušených meruněk (nebo švestek, nebo 1/3 hrnku meruněk a 1/3 hrnku rozinek)
| 2 lžíce nakrájeného koriandru
| sůl a pepř
| kuskus (hrubá pšeničná krupice) jako příloha
Postup přípravy receptu Jehněčí tagine (marocká směs ):
1. V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme cibuli a jehněčí maso a opékáme je na častého zamíchání na středně silném ohni 5 min. dozlatova. Vmícháme česnek, zeleninový vývar, pomerančovou kůru a šťávu, med, skořici a zázvor,přivedeme k varu, zmírníme oheň, pánev přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna dusíme 45 min.
2. Lilek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Společně s rajčaty a meruňkami ho přidáme k masu. Pánev opět přikryjeme pokličkou a pokrm dusíme dalších 45 min. Maso musí být skutečně křehké. Kuskus připravíme podle návodu na obalu.
3. Jehněčí tagine dochutíme nakrájeným čerstvým koriandrem, solí a pepřem a ihned podáváme.
Fotky receptu Jehněčí tagine (marocká směs ):
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!