Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jehněčí tagine (marocká směs )

fotka Jehněčí tagine (marocká směs )
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 10 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Jehněčí tagine (marocká směs ):

1 lžíce kukuřičného oleje  | 1 ks nakrájená cibule  | 350 g jehněčího masa zbaveného tuku a nakrájeného na kostky  | 1 ks nakrájený stroužek česneku  | 2 ½ hrnku zeleninového vývaru  |  nastrouhaná kůra z 1 době omytého pomeranče  |  šťáva z 1 pomeranče  | 1 lžička medu  |  kousek celé skořice  | ½ cm čerstvého zázvoru nakrájeného nadrobno  | 1 ks lilek  | 4 ks rajčata oloupaná a nakrájená  | 2/3 hrnku sušených meruněk (nebo švestek, nebo 1/3 hrnku meruněk a 1/3 hrnku rozinek)  | 2 lžíce nakrájeného koriandru  |  sůl a pepř  |  kuskus (hrubá pšeničná krupice) jako příloha

Postup přípravy receptu Jehněčí tagine (marocká směs ):

1. V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme cibuli a jehněčí maso a opékáme je na častého zamíchání na středně silném ohni 5 min. dozlatova. Vmícháme česnek, zeleninový vývar, pomerančovou kůru a šťávu, med, skořici a zázvor,přivedeme k varu, zmírníme oheň, pánev přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna dusíme 45 min.
2. Lilek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Společně s rajčaty a meruňkami ho přidáme k masu. Pánev opět přikryjeme pokličkou a pokrm dusíme dalších 45 min. Maso musí být skutečně křehké. Kuskus připravíme podle návodu na obalu.
3. Jehněčí tagine dochutíme nakrájeným čerstvým koriandrem, solí a pepřem a ihned podáváme.


Fotky receptu Jehněčí tagine (marocká směs ):

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jehněčí tagine (marocká směs )
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !