Použité suroviny receptu Jehněčí v kokosové omáčce :
400 ml masového vývaru
| 400 g kokosového krému
| 2 stroužky česneku
| 2 červené chilli papričky
| 1 citron
| 3 lžíce strouhaného zázvoru
| 1 lžíce kurkumy
| sůl
| 600 g jehněčího masa
| 2 lžíce oleje
| 1 větší pórek
| 150 g mraženého hrášku
Postup přípravy receptu Jehněčí v kokosové omáčce :
Vývar s kokosovým krémem uvedeme do varu a bez přikrytí povaříme. Česnek a chilli papričky jemně nakrájíme. Nasekáme kůru z půlky citronu, šťávu vymačkáme. Česnek, papričky, citronovou kůru, zázvor a kurkumu 10 min. vaříme ve vývaru.
Maso nakrájíme na jemné proužky a prudce osmahneme v 1 lžíci oleje. Přidáme kokosovou směs a 45 minut vaříme. Pór nakrájíme na šikmé proužky. Pór s hráškem na oleji za stálého míchání podusíme. Přidáme k masu a vaříme na mírném ohni pod poklicí asi 5 min.
Osolíme a dochutíme citronovou šťávou.
Fotky receptu Jehněčí v kokosové omáčce :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!