Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí v kopru:
1 kg jehněčího masa s kostí
| 1 1/4 l vody
| 2,5 dl bílého vína
| 1 lžíce soli
| 6 pepřů
| 1 cibule
| 1 citron
| kopr
| omáčka
| 1,5 lžíce másla
| 2,5 lžíce mouky
| 4 dl vývaru
| 1 dl smetany
| 1 žloutek
| sůl
| pepř
| kopr
Postup přípravy receptu Jehněčí v kopru:
Maso dejte do hrnce, zalejte vodou. Jakmile začne vařit, vypněte a do vody přidejte sůl, pepř, cibuli, kopr a nakrájený citron. Vařte pod pokličkou až je maso měkké. Vyjměte je a nakrájejte je na kousky.
V kastrole rozehřejte máslo, přidejte k němu mouku, usmažte světlou jíšku. Zalejte ji vývarem a provařte. Stáhněte z tepla a do omáčky vešlehejte smetanu a žloutek. Ochuťte solí a pepřem a do omáčky vmíchejte nakrájený kopr.
Maso přelejte omáčkou a ozdobte plátky citronu.
Fotky receptu Jehněčí v kopru:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!