Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí závitky s bylinkami:
4 plátky jehněčí kýty
| 2 lžičky hořčice
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 cibule
| po 1 svazku petrželky, estragonu a oregana
| 1 svazek polévkové zeleniny
| 2 lžíce oleje
| 30 g přepuštěného másla
| 125 ml instantního masového vývaru
| 125 ml červeného vína
| 100 g zakysané smetany
Postup přípravy receptu Jehněčí závitky s bylinkami:
1. Jehněčí plátky naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme a opepříme.
2. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme.
3. Smícháme olej, cibuli a bylinky. Směsí potřeme plátky jehněčího, srolujeme je a spíchneme párátkem nebo jehlou.
4. Jehněčí závitky ze všech stran opečeme v horkém přepuštěném másle, přidáme polévkovou zeleninu a zalijeme vývarem a vínem. Přikryté necháme na mírném ohni asi 60 min. dusit a pak závitky vyjmeme.
Fotky receptu Jehněčí závitky s bylinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!