4 jehněčí žebírka (kotlety s kostí) po 150 g
| špetka rozemnuté sušené máty
| špetka soli
| špetka bílého pepře
| 3 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Jehněčí žebírko:
Maso omyjeme, osušíme a ostrým nožem podél kosti nařízneme, aby konce kostí zůstaly čisté. Odřezané zbytky masa použijeme do omáčky. Tučné okraje žebírek nařízneme asi na 2 cm od sebe, aby se žebírka nekroutila. Mátu smícháme se solí, pepřem a 2 lžícemi oleje a směsí potíráme žebírka z obou stran. Zbytek oleje zahřejeme na větší pánvi a žebírka opečeme z obou stran do hněda. Teplotu zmírníme a maso dopékáme ještě asi 3 minuty z každé strany.
Fotky receptu Jehněčí žebírko:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!