Postup přípravy receptu Jehněčí žebírko s paprikou a rajčaty:
Tučné okraje žebírek nařízneme, stroužek česneku očistíme a rozkrojíme. 2 lžíce oleje smícháme s pepřem, rozmarýnem a šalvějí, přidáme rozetřenou polovičku česneku, směsí potřeme žebírka, přikryjeme a necháme 3 hodiny marinovat. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostky. Papriku rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na tenké pásky. Cibuli a druhou polovičku česneku nakrájíme a osmažíme na zbylém oleji do zlatova. Přidáme nakrájenou papriku, krátce podusíme, přimícháme rajčata, sůl, pepř, bazalku a nakonec zeleninový vývar s rajským protlakem. Vše dohromady vaříme asi 25 minut. Žebírka prudce opečeme na horké pánvi z každé strany 3-4 minuty.