Postup přípravy receptu Jelci plnění zeleninou :
Očištěné, vykuchané, omyté a osušené jelce osolíme, opepříme, posypeme mletou červenou paprikou a odložíme na chladné místo nebo do ledničky na 2 hodiny. Prorostlou slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme, přidáme nadrobno nasekanou očištěnou cibuli, na tenké nudličky nakrájené očištěné zeleninové papriky bez semeníku, nakrájené rajče, osolíme a za stálého míchání smažíme 10 - 15 minut.
Vychladlou směsí naplníme připravené jelce, sepneme grilovacími jehlami a vložíme do peháče vymaštěného olejem. Pokud nám zůstalo trochu zeleninové směsi, obložíme jí připravené ryby, podlijeme trochou zeleninového vývaru a vložíme do vyhřáté trouby, kde upečeme doměkka. Během pečení rybu potíráme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme zeleninovým vývarem.