1 kg jelení maso
| 3/4 kg cibule
| 2 pol.lžíce sladká paprika
| 1 kávová lžička pálivá paprika nebo chilli pasty
| špetka soli
| trocha vody
| 2 pol.lžíce celozrnné hladké mouky
Postup přípravy receptu Jelení gulášek:
Maso nakrájíme na kostky a osmahneme, dáme so 3/4 l vody do pomalého hrnce. Cibuli také osmahneme a ke konci přidáme papriku, směs přidáme k masu do pomalého hrnce, pak přidáme chilli a sůl. Zapneme na stupeň jedna a necháme přes noc dělat 8 hodin. Šťáva je pak samá chuť a masíčko měkkoučké.
Guláš přelijeme do normálního hrnce a uvedeme do varu, zahustíme 2 lžícemi mouhy rozkvedlanými v trošce vody a necháme projít varem 2 minuty za míchání.