Vložil: | Jitule123 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Jelení kýta na žampionech :
500 g jelení kýty
| 20 g slaniny
| 40 g sádla
| kousek mrkve, celeru, petržele a cibule
| 150 g žampionů
| 1 lžička hladké mouky
| sůl
| celý pepř
| nové koření
| bobkový list
| ocet
| 20 g rajčatového protlaku
| 1 dcl červeného vína
Postup přípravy receptu Jelení kýta na žampionech :
Odblaněnou kýtu naklepeme, protkneme slaninou, osolíme a necháme hodinu odležet. Na části sádla osmahneme kořenovou zeleninu pokrájenou na plátky, za okamžik přidáme cibuli pokrájenou na půlkolečka a osmažíme. Přidáme maso a opečeme je po všech stranách, vložíme koření a rajčatový protlak, osmahneme je, zakapeme octem, podlijeme trochou vody a vína dusíme pod pokličkou.
Obracíme maso a přeléváme je mastnou šťávou jak je potřeba a podléváme horkou vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého sádla a mouky, osolíme a dobře provaříme. Procedíme, přidáme zbytek vína a tence pokrájené žampiony a podusíme. Potom vložíme maso pokrájené na porce a dobře prohřejeme.
Podáváme se smaženými kroketami nebo s dušenou rýží.
Fotky receptu Jelení kýta na žampionech :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!