Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Jelení plátky na víně:
600 g jelení kýty
| 100 g slaniny
| 1 lžíce másla
| 1 dl oleje
| podle chuti: drcený jalovec, tymián, hladká mouka
| 50 g kečupu
| 40 g rybízové zavařeniny
| podle potřeby: červené víno, sůl
Postup přípravy receptu Jelení plátky na víně:
Z jelení kýty nakrájíme plátky, naklepeme a prošpikujeme slaninou. Osolíme, okořeníme jmeně drceným jalovcem a špetkou tymiánu, obalíme v mouce a pečeme v rozpáleném oleji. Do výpeku přidáme kuličku másla smíchaného s hladkou moukou, kečup, rybízovou nebo šípkovou zavařeninu, zalijeme vývarem a povaříme, až se šťáva začne oddělovat od tuku. Nakonec zastříkneme červeným vínem.
Fotky receptu Jelení plátky na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!