Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 150 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jelení roláda se zeleninovou omáčkou:
800 g jeleního masa ze hřbetu
| sůl, pepř
| svazek petržele
| 2 cibule
| 4 plátky šunky
| 5 lžic oleje
| 300 g bílé klobásy
| 250 ml červeného vína
| 350 g rajčat
| 150 g malých žampionů
Postup přípravy receptu Jelení roláda se zeleninovou omáčkou:
Z masa uděláme plát, naklepeme,osolíme a opepříme. Petržel a cibuli jemně nasekáme a posypeme maso. položíme plátky šunky. Vytlačíme ze střívka klobásovou směs, rozetřeme na maso a zavineme. Poté roládu povážeme režnou nití. Troubu předehřejeme na 160°C. V horkém oleji roládu opečeme a zalijeme červeným vínem. Přikryté asi 2 hodiny dusíme. Maso za častého obracení podléváme. Žampiony očistíme, rajčata spaříme, oloupeme a rozčtvrtíme. Upečenou roládu vyjmeme a teplou uchováme v alobalu. Ve zbylé šťávě asi 10 minut podusíme rajčata a žampiony. roládu nakrájíme a přelijeme ji připravenou omáčkou.
Fotky receptu Jelení roláda se zeleninovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!