Postup přípravy receptu Jemná bramborová polévka s šafránem a pečeným pstruhem :
1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Přepuštěné máslo rozpálíme, přidáme brambory, jemně nasekanou cibuli a orestujeme dozlatova. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu, přidáme šafrán, sůl, pepř a vaříme asi 5 minut.
2. Polévku rozmixujeme, přidáme polovinu smetany a buď svaříme nebo naředíme. Polévka má mít krémovou konzistenci. Podle libosti ji můžeme dochutit citrónem.
3. Z filátek pstruha nakrájíme malé kousky, osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a opečeme na olivovém oleji pouze na straně kůže.
4. Bylinky nasekáme najemno a spolu s dobře vychlazenou šlehačkou vyšleháme.
5. Polévku nalijeme do talíře, na střed naskládáme kousky pečených pstruhů, přidáme bylinkovou šlehačku a ozdobíme kaviárem.