Použité suroviny receptu Jemná hrášková polévka se sýrovými měšci:
500 g hrášku
| 100 g cibule
| 20 g česneku
| 40 g mouky
| 1,5 l mléka
| 100 g másla
| sůl, bílý pepř
| 200 g listového těsta
| 100 g sýru feta (nebo balkánského)
| 1 vajíčko
| 20 g sezamového semínky
Postup přípravy receptu Jemná hrášková polévka se sýrovými měšci:
1. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a vše společně zpěníme na másle, zaprášíme moukou a zalijeme mlékem.
2. 10 minut povaříme a poté přidáme hrášek a ještě 10 15 minut vaříme.
3. Polévku rozmixujeme (nebo propasírujeme přes jemný cedník) a dochutíme solí a pepřem
Měšce:.
1. Bazalku nasekáme a zamícháme ji společně s pepřem do nastrouhaného sýru feta.
2. Listové těsto rozválíme na cca 3 mm tenký plát, který nakrájíme na čtverečky o hraně 10 cm, okraje každého čtverečku potřeme rozmíchaným vajíčkem (aby se nám těsto k sobě dobře přilepilo při tvarování měšců).
3. Sýrovou směsí plníme listové čtverečky, ze kterých tvoříme měšce.
4. Hotové měšce potřeme vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova.
Měšce podáváme k polévce jako pečivo nebo je vkládáme těsně před podáváním přímo do polévky (chutnají dobře i k vínu).
Fotky receptu Jemná hrášková polévka se sýrovými měšci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!