Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Jemná piškotová roláda v čokoládě:
Na těsto:
| 4 vejce
| 125 g cukru
| 1 vanilkový cukr
| 125 g hladké mouky
| 40 g kakaa
| 1 lžička prášku do pečiva
| Na náplň:
| 3 plátky bílé želatiny
| 1 hruškový kompot
| 50 g cukru
| 3 lžíce hruškové marmelády
| 400 ml smetany ke šlehání
| 1 ztužovač šlehačky
| 1 vanilkový cukr
| Kromě toho:
| 50 g hořké čokolády
| 75 g cukru
| 4 lžíce vody
| 2 žloutky, 130 g másla
Postup přípravy receptu Jemná piškotová roláda v čokoládě:
Vejce a 2 lžíce vody ušleháme do pěny. Přidáme cukr, vanilkový cukr, promíchanou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 12-15 minut. Po upečení překlopíme na cukrem poprášenou utěrku a sejmeme papír. Pomocí utěrky po delší straně srolujeme a necháme vychladnout. Do vody namočíme plátkovou želatinu, dáme okapat hrušky. Polovinu jich nasekáme na kostičky, zbytek rozmačkáme na kaši a přidáme cukr. Hruškovou marmeládu zahřejeme, želatinu vymačkáme a přimícháme ji i s marmeládou do hruškové kaše. Uložíme do chladna. Smetanu se ztužovačem ušleháme dotuha. Jakmile začne kaše želírovat, smícháme ji se šlehačkou a kousky hrušek. Dáme asi na 30 minut do chladna. Potom korpus rozbalíme, natřeme krémem a znovu srolujeme. Uložíme na 3 hodiny do chladna. Nasekanou čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. 4 minuty povaříme cukr se 4 lžícemi vody a necháme vychladnout. Vzniklý sirup přidáme ke žloutkům a šleháme, až je krém tuhý. Přidáme změklé máslo a čokoládu, promícháme. Hotovou roládu vydatně a hrbolatě natřeme. Není potřeba nijak zdobit.
Fotky receptu Jemná piškotová roláda v čokoládě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!