Postup přípravy receptu Jemná polévka z rybího filé :
Filé vysušíme a nakrájíme na malé kusy. Osmahneme je na másle, zalijeme vodou.
Zmraženou zeleninu nerozmrazujeme a také ji krátce osmahneme na jiné pánvi a přidáme do vody k rybě. Osolíme, opepříme, nasypeme trochu vegety a špetku muškátového mletého oříšku. Vaříme na mírném ohni do změknutí zeleniny a ryby. Pokud máme čerstvou mrkev, petržel a celer, tak je očistíme a nakrájíme na jemné nudličky.
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji studeným mlékem a přilijeme do vývaru z ryby a zeleniny. Promícháme a 10 minut ještě povaříme.
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a na pánvi je opražíme nasucho.
Každou porci polévky posypeme nasekanou zelenou petrželkou a podáváme s usmaženou žemlí.
Jemnou polévku z rybího filé můžeme uvařit i na Vánoce, pokud nemáme rybu na klasický rybí vývar. Tato polévka chutná i dětem.