Použité suroviny receptu Jemná tvarohová bublanina:
100 g Hery
| 250 g měkkého tvarohu
| 180 g krupice
| 1/2 šálku mléka
| 1 lžička citronové šťávy
| 2 vejce
| 120 g cukru
| dle chuti a potřeby ovoce
Postup přípravy receptu Jemná tvarohová bublanina:
Krupici zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Mezitím ušleháme změklou Heru s cukrem a žloutky do pěny, přidáme tvaroh a krupici s mlékem, ochutíme citronovou šťávou a kůrou. Dobře prošleháme a nakonec zlehčíme sněhem z bílků. Těsto rozetřeme do vymaštěné a moukou vysypané formy nebo pekáče v nepřiliš silné vrstvě a poklademe ovocem. Pečeme v troubě asi tak půl hodiny. Bublaninu necháme vychladnout ve formě a teprve poté krájíme na řezy.
Fotky receptu Jemná tvarohová bublanina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!