Postup přípravy receptu Jemná tvarohová žemlovka s meruňkami:
Troubu předehřejeme na 180 stupňů, horkovzdušnou na 160 stupňů. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. V míse utřeme tvaroh s oběma cukry, jedním vejcem, citronovou kůrou a vmícháme hrst rozinek. V mléce rozšleháme druhé vejce a pokropíme jím připravený toastový chléb. Dno pekáčku vyložíme 1/3 navlhčeného chleba, potřeme 1/2 dávky tvarohu, poklademe 1/2 okapaných meruněk a znovu zakryjeme třetinou pečiva, zbylým tvarohem a meruňkami a zakončíme vrstvou chleba. Povrch poklademe plátky másla, posypeme zbylými rozinkami a přelijme zbylým mlékem s vejcem. Přiklopíme pokličkou a pečeme při 180 stupních asi 40 minut dorůžova. Posledních 5 minut dopékáme bez pokličky. Žemlovka je výborná i studená a lépe se krájí.