Použité suroviny receptu Jemná zeleninová polévka:
300 g kuřecího nebo krůtího masa
| 2 cibule
| 2 lžíce přepuštěného másla
| 1/2 celeru
| 1 l vývaru
| 80 g slaniny nakrájené na kostičky
| 2 pórky
| 4 mrkve
| 800 g uvařených brambor
| pepř
| kari
| bobkový list
Postup přípravy receptu Jemná zeleninová polévka:
1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme. Oloupeme a nakrájíme cibuli. Zahřejeme lžíci přepuštěného másla a opečeme maso, cibuli a slaninu. Vyjmeme a dáme stranou.
2. Očistíme zeleninu, nakrájíme pórek a mrkev na kolečka a celer na kousky. Oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky. Zahřejeme zbytek přepuštěného másla a zeleninu na něm krátce opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a vše vaříme asi 15 minut.
3. Přidáme drůbeží maso, cibuli a slaninu a krátce povaříme. Ochutíme pepřem a kari.