Vložil: | Natural |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 7 |
|
|
Použité suroviny receptu Jemné koláčky bez kynutí:
500 g hl. mouky
| 40 g droždí
| 2 dcl oleje
| 1/4 l mléka
| 2 žloutky
| 2 lžíce cukru (část vanilkového)
| 1 lžička soli
| dle chuti: citronová kůra
| dle potřeby: drobenka
| dle chuti: náplň tak ze dvou tvarohů, trocha povidel, bílek na potření
Postup přípravy receptu Jemné koláčky bez kynutí:
Z trochy mouky, cukru, droždí a vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Mezitím smícháme v míse ostatní suroviny, přidáme hotový kvásek a zpracujeme. Já využívám domací pekárnu - program DORT, který vše dokonale okamžitě promíchá - během cca 15 min. Během té doby si připravím drobenku a tvarohovou náplň. Těsto nenechávám kynout, ale hned tvořím koláčky. Těsto rozdělím na 2 poloviny, vyválím na plát silný necelý 1 cm a menší sklenkou vykrajuji kolečka. Na každé dám hromádku tvarohové náplně, důkladně zabalím a tvořím kuličky. Ty pak znovu zatlačím dnem sklenice, potřu zbylým bílkem. Střed koláčku malinko pomažu povidly a koláčky před pečením posypu drobenkou. Hned peču na cca 200 °C dozlatova.
Fotky receptu Jemné koláčky bez kynutí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!