Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 10.10. 2024
Dnes má svátek Marina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Blbouni s jahodovým rozvarem

fotka Blbouni s jahodovým rozvarem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 9

Použité suroviny receptu Blbouni s jahodovým rozvarem:

250 ml vody  | 1 žloutek  | 500 g hrubé mouky  | 2 malé odměrky kvasnic  |  na rozvar :  | 250 g jahod  | dle chuti cukr  | troška vody

Postup přípravy receptu Blbouni s jahodovým rozvarem:

uroviny dáme do formy v daném pořadí a zapneme program č.6 - těsto.

Z téhle dávky těsta jsem měla 19 blbounů.

Hotové těsto vyklopíme na lehce pomoučený vál, vytvoříme z něj tvar jako má houskový knedlík a pak odkrajujeme asi 1-1,5cm silné proužky, ze kterých uděláme placičku, do které zabalíme jednu velkou jahodu. Knedlíčky pak necháme ještě 10-15 minut kynout. Nakynuté knedlíčky házíme do vroucí vody (el. sporák na č.5) po 6 kusech a vaříme 10 minut z každé strany. Když jsou uvařené, tak je vyndáme a OKAMŽITĚ je propícháme ze všech stran špejlí, aby z nich vyprchala pára a nezdrcli se nám. Na talíři pak blbouny přelijeme jahodovým rozvarem nebo můžeme jen klasicky posypat skořicovým cukrem a přelít rozškvařeným máslem.

Jahodový rozvar:

Jahody propláchneme, necháme okapat a rozsekáme na malé kousíčky nebo utřeme vidličkou na kaši. Pak je promícháme s cukrem dle chuti a přidáme trošku vody - nesmí to být moc naředěné. Vše pak svaříme na momentík na sporáku a teplou omáčkou poléváme knedlíčky.

Knedlíky se také dělají neplněné (z těsta vytvarujete pouze kuličky, necháte nakynout a uvaříte) a pak je poléváme rozvarem např. borůvkovým, malinovým, jahodovým atd.


Fotky receptu Blbouni s jahodovým rozvarem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Blbouni s jahodovým rozvarem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zlaťáky