Postup přípravy receptu Hořčičný chléb z domácí pekárny:
Suroviny na těsto vložíme do pečící nádoby domácí pekárny v obvyklém pořadí. Nejprve vodu a máslo, poté koření, nakonec mouku a droždí. Přístroj nastavíme na program těsto.
Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou plochu, prohněteme a zakulatíme. Vložíme je na vymazaný plech, překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme kynout na teplém místě.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Když těsto téměř zdvojnásobí svůj objem, odstraníme fólii, potřeme vejcem a posypeme semínky. Kuchyňskými nůžkami střihneme do povrchu těsta. Pečeme asi 25 minut dozlatova.
Hotový bochník necháme před podáváním 15 minut chladnout na drátěné mřížce.
Fotky receptu Hořčičný chléb z domácí pekárny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!