Postup přípravy receptu Jemné kynuté knedlíky s ovocem:
Mouku prosejeme na vál a uprostřed uděláme ďůlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme cukr, zalijeme několika lžícemi vlažného mléka, promícháme a kvásek necháme vzejít. Zbylým vlažným osoleným mlékem s rozšlehaným vejcem vypracujeme středně husté těsto, které necháme vykynout. Vykynuté těsto vyválíme na plát asi 1 cm silný a tvořítkem vykrajujeme kolečka. Do středu každého dáme ovoce, okraje placiček spojíme, zakulatíme a necháme asi 10 minut kynout. Do většího kastrolu nalijeme trochu vody, vložíme napařovací vložku, kterou potřeme olejem. Vodu přivedeme k varu. Na vložku rozložíme knedlíky, přiklopíme pokličkou a v páře vaříme asi 8 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, propíchneme je, aby z nich vyšla pára a zůstaly kypré.
Fotky receptu Jemné kynuté knedlíky s ovocem:
Fotky vložil: mispule,Mangovka,Natural,Marci7,damami,kacice