Použité suroviny receptu Jemní jableční šneci s mandlemi:
100 g másla
| 450 g hladké mouky
| 150 g cukru
| 1 balíček vanilkového cukru
| 150 g netučného tvarohu
| 6 lžic mléka
| 6 lžic oleje
| špatka soli
| 12 - 15 kapek citrónové tresti
| 1 balíček prášku do pečiva
| 4 sklenice kompotu s jablky nakrájenými na kousky
| 60 - 75 g podélně sekaných mandlí
Postup přípravy receptu Jemní jableční šneci s mandlemi:
Rozpustíme máslo. V míse smícháme 150 g hladké mouky, 75 g cukru a vanilkový cukr. Přilijeme najednou celé máslo, všechno dobře prohněteme na drobenku. Necháme odstát. Smícháme tvaroh, mléko, olej, zbývající cukr, sůl a citrónovou tresť. Lehce promícháme zbylou mouku s práškem do pečiva a prohněteme společně s ostatními přísadami. Těsto dáme na pomoučený vál a rozválíme na obdélník o rozměrech zhruba 42 x 30 cm. Jablečný kompot poklademe na těsto, přičemž na jednom kratším okraji necháme volný asi 5 cm široký pás. Posypeme 50 g sekaných mandlí a těsto směrem od volného okraje srolujeme. Roli nakrájíme asi na 8 kousků a šneky položíme na dva plechy vyložené pečicím papírem. Trochu je zploštíme. Posypeme drobenkou a zbývajícími sekanými mandlemi. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C 20 - 25 minut. Šneky necháme vychladit a podáváme je posypané moučkovým cukrem.
Fotky receptu Jemní jableční šneci s mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!