2 větší moučné brambory
| 500 ml zeleninového vývaru
| 60 g bylinek(petrželka, kerblík, estragon, máta a trošku meduňky)
| 200 ml smetany
| sůl
| pepř
| několik kapek citronové šťávy
Postup přípravy receptu Jemný bylinkový krém:
Oloupeme brambory, omyjeme je a nakrájíme je na malé kousky. Zalijeme je 250 ml vývaru a vaříme doměkka asi 20 minut.
Všechny bylinky dobře opereme a osušíme je. Lístky otrháme. Několik snítek dáme stranou na ozdobu. Zbývající bylinky najemno nasekáme nebo umeleme. Dáme je do vývaru k vařícím se bramborám a jen krátce je necháme přejít varem.
Uvařené brambory z vývaru vyjmeme a propasírujeme přes síto, nebo chceme-li mít polévku obzvlášť jemnou, spolu s bylinkami je rozmixujeme. Vrátíme je zpět do hrnce a dolijeme zbývající vývar. Přilijeme smetanu a polevu krátce povaříme. Když začne houstnout, ochutíme ji solí a pepřem. Pro lepší chuť můžeme přidat několik kapek citronové šťávy.
Fotky receptu Jemný bylinkový krém:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!