Vložil: | Hankca |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Jemný krupicový nákyp:
110 g moučkového cukru,
| 1/2 sáčku vanilkové ho cukru
| šťáva z jednoho citronu
| 1 PL rumu
| 4 žloutky,
| strouhaných lískových oříšků,
| špetku soli do šlehání bílků
| 4 ze 4 bílků sníh,
| 100 g dětské krupice
| tuk na vytření formy
| jemná strouhanka na vysypání formy.
| na polití malinová šťáva nebo rozšlehané jahody s kysanou smetanou či jiné letní ovoce podle chuti
Postup přípravy receptu Jemný krupicový nákyp:
Na míse třeme moučkový a vanilkový cukr, přidáme citronovou šťávu, rum, žloutky a vše třeme do zhoustnutí.
Pak přidáme strouhané lískové oříšky, sníh z bílků a přimícháme 100 g jemné dětské krupice.
Nákypovou formu vytřeme tukem, vysypeme strouhanou houskou, naplníme hmotu, uhladíme a dáme péci do dobře vyhřáté trouby 30-40 minut dozlatova.
Horký vyklopíme na mísu, přelijeme malinovou šťávou či jiným letním ovocem. Lehce posypeme moučkovým cukrem, dozdobíme celým ovocem a mátou.
Fotky receptu Jemný krupicový nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!