Postup přípravy receptu Jemný kynutý koláč se dvěma náplněmi:
Ve vlažném mléce rozmícháme cukr a droždí a necháme vykynout.
Do velké misky nasypeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, nakrájené máslo, žloutky, citrónovou kůru, rum, špetku soli a zaděláme těsto, které necháme na teplém místě vykynout (cca 45 minut až 1,5 hod. - dle teploty v místnosti). Během kynutí jednou až dvakrát těsto prohněteme.
Připravené těsto rozdělíme na 2 díly, v dortové formě (Ø 20 cm) utvoříme stejnoměrný koláč se zvýšeným okrajem. Dortovou formu před vložením těsta vyložíme pečícím papírem a potřeme máslem. Na těsto dáme nejprve tvarohovou náplň umíchanou z tvarohu, cukru a sněhu z bílku a nakonec ozdobíme povidlovou náplní smíchanou z povidel a rumu. Ve zdobení se meze nekladou. Z uvedeného množství surovin na těsto lze upéct 2 koláče.