Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.12. 2025
Dnes má svátek Boží hod-1.svátek vánoční
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jemný meruňkový nákyp

fotka Jemný meruňkový nákyp
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Jemný meruňkový nákyp:

1ks citronu  | 1 lžíce másla  | 1 vrchovatá lžíce cukru  | 125 g tvarohu  | 1ks vejce  | 1 vrchovatá lžíce krupice  |  špetka soli  | 100 g půlek meruněk  | 1 lžička mandlí plátků

Postup přípravy receptu Jemný meruňkový nákyp:

Oddělíme vejce. Omyjeme citron horkou vodou, oloupeme polovinu kůry a vymačkáme lžičku šťávy. Formu slabě vytřeme máslem. Troubu předehřejeme na 180°C. Ušleháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme citronovou šťávu a kůru, sůl, tvaroh a krupici. Ušleháme sníh z bílku a opatrně ho s pomocí metliček vmícháme. Polovinu tvarohové směsi dáme do formy, rozdělíme na ni 2/3 meruněk a přidáme zbylou směs tvarohu. Ozdobíme zbylými meruňkami a mandličkami. Meruňkový nákyp pečeme 40 minut, po 30ti minutách můžeme přikrýt alobalem.


Fotky receptu Jemný meruňkový nákyp:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jemný meruňkový nákyp
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !