Použité suroviny receptu Jemný mrkvový krém s pomeranči:
2 lžíce másla
| 1 menší cibule (drobně nakrájená)
| 500 g mrkve (oloupaná, nakrájená na silnější kolečka)
| 3 hrnky zeleninového vývaru
| 1 lžička pomerančové kůry
| 1/2 hrnku pomerančové šťávy
| 100 g lučiny
| 100 g zakysané smetany
| 2 lžíce nasekané čerstvé pažitky
| sůl a pepř k dochucení
| špetka mletého muškátového oříšku
Postup přípravy receptu Jemný mrkvový krém s pomeranči:
Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev a osmahneme.
Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
Přikryjeme a vaříme, až mrkev zcela změkne. Polévku rozmixujeme, přidáme pomerančovou kůru i šťávu, vmícháme lučinu a zakysanou smetanu.
Dochutíme solí a pepřem, přidáme muškát a polévku prohřejeme. Nakonec vmícháme pažitku.
Fotky receptu Jemný mrkvový krém s pomeranči:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!