Použité suroviny receptu Jemný ovocný koláč v remosce:
100 g Hery
| 150 g moučkového cukru
| 3 vejce
| 5 lžic vlažného mléka
| citronová kůra
| 140 g hrubé mouky
| 1/2 prášku do pečiva
| rybíz, višně, nebo jiné drobnější ovoce.
Postup přípravy receptu Jemný ovocný koláč v remosce:
Tuk třeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme kůru a pak střídavě vlažné mléko a část mouky, nakonec zbytek mouky s práškem do pečiva a sníh z bílků, ten už zamícháme zlehka. Na dno remosky dáme papír na pečení, boky vymažeme tukem a posypeme hrubou moukou - mám hliníkovou. Rozetřeme těsto a poklademe ovoce. Měla jsem červený rybíz, ten jsem poprášila skořicovým cukrem a hrubou moukou. Pečeme 30 minut a pak zkusíme do středu píchnout špejli, jestli je střed propečený. Ale těch 30 - 35 minut by mělo stačit.
Fotky receptu Jemný ovocný koláč v remosce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!