Použité suroviny receptu Jemný paprikový krém s nočky:
100 g hladké mouky
| 150 g másla
| 1,5 l telecího vývaru
| cibule
| petrželka
| sůl
| pepř
| sladká paprika
| 200 g pórku a celeru
| 100 ml smetany
| na noky:
| 2 ks vejce
| hrubá mouka
| pažitka
| sůl
Postup přípravy receptu Jemný paprikový krém s nočky:
Na jemno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mouku a připravíme jíšku. Zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem a červenou paprikou a provaříme asi 20 minut.
Z vajec, mouky, pažitky a soli umícháme hustší těstíčko. Kávovou lžičkou vykrajujeme nočky a vkládáme je do vroucího vývaru. Zeleninu nakrájíme na jemné nudličky a společně s noky vaříme asi 3 minuty. Nakonec do polévky přilijeme smetanu a dochutíme petrželkou.
Fotky receptu Jemný paprikový krém s nočky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!