Vložil: | Torta |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
![3.48/10, hlasovalo 23 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.48/10, hlasovalo 23 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.48/10, hlasovalo 23 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.48/10, hlasovalo 23 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.48/10, hlasovalo 23 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.48/10, hlasovalo 23 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.48/10, hlasovalo 23 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.48/10, hlasovalo 23 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.48/10, hlasovalo 23 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 23 |
|
|
Použité suroviny receptu Jemný perník s jablky:
4 vejce
| 350 g moučkového cukru
| 450 g hrubé mouky
| 1 balíček prášku do perníku
| 200 ml rostlinného oleje
| 750 g jablek
| dle potřeby: tuk a mouka na vymazání plechu
Postup přípravy receptu Jemný perník s jablky:
Celá vejce ušleháme s moučkovým cukrem. Mouku promícháme s práškem do perníku, přidáme ušlehaná vejce s cukrem, olej a nastrouhaná jablka. Vše dobře promícháme a rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 25 až 30 minut. Po vychladnutí krájíme na řezy, můžeme i pocukrovat, ale není nutné, perník je dost sladký. Je jemný a díky jablkům i dlouho vláčný. Zatím se mu u nás nikdy nepodařilo ztvrdnout, byl sněden vždy o něco dříve.
Fotky receptu Jemný perník s jablky:
Fotky vložil: evabel,Torta,Natural,cudovluc,hanina51