Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.05. 2021
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Jemný pomerančový páj

fotka Jemný pomerančový páj
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Jemný pomerančový páj:

260g hladké mouky  | 1 vejce  | 200g studeného másla  | 60g mletých mandlí  | 150g cukru  |  sůl  | 200g ne moc sladké pomerančové marmelády  | 1 bílek  | 30g mandlových plátků  | 2 plátky kandovaného pomeranče

Postup přípravy receptu Jemný pomerančový páj:

1. Na křehké těsto smícháme 250g hladké mouky, vejce, máslo nakrájené na kostky, 30g mletých mandlí, 90g cukru a špetku soli. Těsto důkladně vymícháme. Vytvarujeme kouli, zabalíme ji do potravinářské fólie a dáme na 60 minut do ledničky.

2. Troubu předehřejeme na 180°C. Těsto vyválíme na pomoučené pracovní ploše dokulata (průměr bude asi 30 cm). Těstem vyložíme formu na koláč (o průměru asi 24 cm), povytáhneme okraj a přečnívající těsto odkrojíme. Dno několikrát propíchneme vidličkou a 10 minut předpékáme. Necháme vychladnout a potřeme pomerančovou marmeládou.

3. Vyšleháme bílek se špetkou soli, nakonec pomalu přidáme i 60g cukru. Smícháme 10g mouky a 30g mletých mandlí a přidáme je do sněhu. Ten rozdělíme na marmeládu a posypeme mandlovými plátky. Pečeme při stejné teplotě 20 minut. Necháme vychladnout ve formě a pak vyndáme. Kandovaný pomeranč rozdělíme na osminy, ty rozprostřeme na koláč a dozdobíme pomerančovou kůrou a kousky citrusů.


Fotky receptu Jemný pomerančový páj:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jemný pomerančový páj
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !