Postup přípravy receptu Jemný pomerančový páj:
1. Na křehké těsto smícháme 250g hladké mouky, vejce, máslo nakrájené na kostky, 30g mletých mandlí, 90g cukru a špetku soli. Těsto důkladně vymícháme. Vytvarujeme kouli, zabalíme ji do potravinářské fólie a dáme na 60 minut do ledničky.
2. Troubu předehřejeme na 180°C. Těsto vyválíme na pomoučené pracovní ploše dokulata (průměr bude asi 30 cm). Těstem vyložíme formu na koláč (o průměru asi 24 cm), povytáhneme okraj a přečnívající těsto odkrojíme. Dno několikrát propíchneme vidličkou a 10 minut předpékáme. Necháme vychladnout a potřeme pomerančovou marmeládou.
3. Vyšleháme bílek se špetkou soli, nakonec pomalu přidáme i 60g cukru. Smícháme 10g mouky a 30g mletých mandlí a přidáme je do sněhu. Ten rozdělíme na marmeládu a posypeme mandlovými plátky. Pečeme při stejné teplotě 20 minut. Necháme vychladnout ve formě a pak vyndáme. Kandovaný pomeranč rozdělíme na osminy, ty rozprostřeme na koláč a dozdobíme pomerančovou kůrou a kousky citrusů.