Postup přípravy receptu Jemný řeřichový krém s vařeným vajíčkem :
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Očistíme pórek a nakrájíme ho na kolečka. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji. V hrnci rozpustíme máslo a cibulku na něm necháme zesklovatět. Přisypeme pórek, osmahneme ho a přidáme brambory. Zalijeme je vývarem a přikryté vaříme asi 20 minut doměkka.
Ostříháme vyrašené řeřichy. Několik snítek necháme na ozdobu, zbytek bylinek vhodíme do polévky a 15 minut vaříme. Vajíčka dáme do vody a uvaříme je natvrdo. Po 10 minutách varu je zchladíme a oloupeme skořápky. Vajíčka nadrobno nasekáme. Housky nakrájíme na kostičky a dokřupava je osmažíme na 1 lžíci másla.
Uvařenou polévku rozmixujeme na kaši, a aby byla jemná, ještě ji propasírujeme přes síto. Krém zjemníme napůl ušlehanou smetanou a ještě jednou prohřejeme. Ochutíme ho, posypeme vajíčky, krutonky a ozdobíme řeřichou.