Vložil: | LudmilaJas |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Jemný žemlový nákyp:
1 ks bílá chlebíčková veka
| 4 ks vejce
| 250 g práškového cukru
| 100 g másla
| 1 balíček vanilkového cukru
| 0,5 l mléka
| 20 g rozinek
| 1000 g jablek
| 1 lžička skořice
| citr.kůra,cukr na posypání
Postup přípravy receptu Jemný žemlový nákyp:
Z veky odřízneme kůrku a nalámeme ji na menší kousky. Ty namočíme asi na 1/2 hod. do mléka. Když je žemlovka dostatečně rozmáčená, rozmixujeme ji, nebo prolisujeme. Vznikne jemná, dosti hustá kaše. Mezitím utřeme máslo, žloutky a větší díl cukru a smícháme s kaší. Přidáme 1 balíček vanilk.cukru, trochu citr.kůry a dobře umícháme. Tuto hmotu rozdělíme na 2 díly. Jeden díl rozetřeme do dobře vymazaného pekáče. Poklademe předem připravenými, oloupanými a na plátky nakrájenými jablky, posypeme rozinkami, skořicí a menším dílem cukru. Pak rozetřeme druhý díl žemlové hmoty. Upečeme v dobře vyhřáté troubě. Z bílků ušleháme tuhý sníh a navrstvíme jej na upečenou žemlovku. Necháme v troubě ještě zrůžovět a před podáváním pocukrujeme.
Fotky receptu Jemný žemlový nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!