Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 13.03. 2025
Dnes má svátek Růžena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jemný žemlový nákyp

fotka Jemný žemlový nákyp
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 20 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Jemný žemlový nákyp:

1 ks bílá chlebíčková veka  | 4 ks vejce  | 250 g práškového cukru  | 100 g másla  | 1 balíček vanilkového cukru  | 0,5 l mléka  | 20 g rozinek  | 1000 g jablek  | 1 lžička skořice  |  citr.kůra,cukr na posypání

Postup přípravy receptu Jemný žemlový nákyp:

Z veky odřízneme kůrku a nalámeme ji na menší kousky. Ty namočíme asi na 1/2 hod. do mléka. Když je žemlovka dostatečně rozmáčená, rozmixujeme ji, nebo prolisujeme. Vznikne jemná, dosti hustá kaše. Mezitím utřeme máslo, žloutky a větší díl cukru a smícháme s kaší. Přidáme 1 balíček vanilk.cukru, trochu citr.kůry a dobře umícháme. Tuto hmotu rozdělíme na 2 díly. Jeden díl rozetřeme do dobře vymazaného pekáče. Poklademe předem připravenými, oloupanými a na plátky nakrájenými jablky, posypeme rozinkami, skořicí a menším dílem cukru. Pak rozetřeme druhý díl žemlové hmoty. Upečeme v dobře vyhřáté troubě. Z bílků ušleháme tuhý sníh a navrstvíme jej na upečenou žemlovku. Necháme v troubě ještě zrůžovět a před podáváním pocukrujeme.


Fotky receptu Jemný žemlový nákyp:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jemný žemlový nákyp
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !