14 plátků toustového světlého chleba
| 250 g tvarohu
| dle chuti moučkového cukru
| 1 vejce
| 1 dcl mléka
| dle potřeby strouhanka
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Ježibabí smaženky:
Smícháme tvaroh s trochou cukru. Touto směsí natřeme všechny toastové chleby (z jednoho tvarohu vyjde asi na 14 plátků chleba), které potom spojíme po dvojicích k sobě, namazanými stranami.
Rozšleháme si vajíčko s mlékem, připravíme si strouhanku.
Toastový chleba nejdříve namočíme z obou stran ve vajíčku s mlékem a poté obalíme ve strouhance.
Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Podáváme s čajem, mlékem nebo kakaem.
TIP: do tvarohu můžete přidat také hrozinky!
Fotky receptu Ježibabí smaženky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!