Použité suroviny receptu Jihočeská máselníková polévka:
400 g klouzků
| zelená petrželka
| 800 ml vody
| jíška
| 2 lžíce másla
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 vejce
| špetka soli
| muškátový květ
Postup přípravy receptu Jihočeská máselníková polévka:
Klouzky různých druhů i různého stáří dobře očistíme, nakrájíme je na plátky a povaříme v osolené vroucí vodě. Po 10 minutách přidáme jíšku a za stálého míchání vaříme ještě přibližně 15 minut. Poté přidáme kapání a vaříme dalších 5 minut. Nakonec ozdobíme zelenou petrželkou.
Kapání: 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, špetka soli, nepatrně muškátového květu
Dobrou chuť!
Fotky receptu Jihočeská máselníková polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!