Použité suroviny receptu Jihočeské jablkové vdolky:
400 g hl. mouky
| 2 žloutky
| 4 lžíce rozpuštěného sádla
| 20 g droždí
| asi 2 dcl voda nebo mléko
| 1 špetka sůl
| asi 2 hrstky cukru
| 3 lžíce rumu
| Náplň: jablka, vanilkový cukr, skořice mohou být i rozinky
Postup přípravy receptu Jihočeské jablkové vdolky:
Zaděláme klasické kynuté těsto, které po vykynutí srazíme a necháme ho vykynout ještě jednou. Potom vykrajujeme kousky větší polévkovou lžící, těsto roztáhneme jako na buchty a naplníme jablky se skořicí, pečlivě uzavřeme, dáme na vymazaný plech asi 5 cm od sebe a necháme opět vykynout, pak pomašlujeme smetanou nebo vejcem a posypeme mákem, pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.
Fotky receptu Jihočeské jablkové vdolky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!