Použité suroviny receptu Jihoněmecká smažená kuřata:
2 kuřata
| dle chuti: sůl
| dle potřeby: hladká mouka
| 2 až 3 vejce
| 100 g parmezánu
| dle potřeby: strouhanka
| dle potřeby: olej na smažení
| Na omáčku:
| 2 lžíce másla
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 šálek mléka
| 100 g žampiónů
| 1 dcl bílého vína
| 2 žloutky
Postup přípravy receptu Jihoněmecká smažená kuřata:
Kuřata rozčtvrtíme, osolíme, obalíme v mouce, vejcích a strouhance, smíchané se stejným dílem strouhaného sýra. Smažíme na oleji. Příprava omáčky: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem, přidáme na másle podušené žampióny a povaříme 15 minut. Po odstavení s ohně přidáme 1 žloutek rozmíchaný ve víně. Podáváme ke kuřatům.
Fotky receptu Jihoněmecká smažená kuřata:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!