1,5 l vody
| 400 g rybích odřezků a jiker
| 2 lžíce mouky
| 30 g másla
| sůl, mletá paprika, ocet nebo citronová šťáva
| 2 lžíce kysané smetany
| 1/2 cibule
| 2 bobkové listy
| celý pepř
Postup přípravy receptu Jikrová polévka:
Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, dáme do ní na špičku nože papriky a trochu čertvě ustrouhané cibule. Zalijeme vodou, přidáme několik kapek octa nebo citronové šťávy, pepř a bobkové listy. Do vody dáme odřezky a vaříme na mírném ohni za občasného míchání asi půl hodiny. Mezitím uvaříme zvlášť jikry ve slané vodě. Polévku přecedíme, maso propasírujeme a přidáme uvařené jikry. Před podáváním přidáme uvařené jikry. Před podáváním přidáme do polévky kyselou smetanu.
Fotky receptu Jikrová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!