1 kg jikry, hlava, ocas
| 150 g polohrubá mouka
| 1 cibule
| kousek máslo
| 2,5 dl smetana
| podle potřeby ocet
| špetka sůl
Postup přípravy receptu Jikrová polévka z kapra:
Do slané vody dáme uvařit jikry. V jiné nádobě si uvaříme hlavu a ocasy - když jsou téměř uvařené, tak je vyjmeme, obereme maso a propasírujeme přes síto k vařícím se jikrám. Vyvařenou vodu vylijeme. Na pánvi si připravíme cibulovou jíšku – na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přisypeme hladkou mouku. Takto dozlatova připravenou jíšku vlijeme do polévky a povaříme.
Nakonec do polévky vlijeme smetanu a přikyselíme octem.
Fotky receptu Jikrová polévka z kapra:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!