Použité suroviny receptu Jogurto-okurková chladná polévka:
1 velký okurek, oloupaný a většiny semínek zbavený
| 300 ml 18% sladké smetany
| 150 ml přírodního jogurtu, nejlépe domácího
| 2 stroužky česneku (rozdrcené)
| 2 lžíce bílého vinného octa
| 1 lžíce posekané máty
| sůl
| pepř
| snítky máty na ozdobu
Postup přípravy receptu Jogurto-okurková chladná polévka:
Nastrouhat okurek nahrubo a vložit ho do mísy se smetanou, jogurtem, česnekem, octem a mátou. Dobře vše promíchat a ochutit solí a pepřem. Nechat vychladit alespoň po 2 hodiny.
Před podáváním znovu promíchat a ozdobit mátou.
Fotky receptu Jogurto-okurková chladná polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!