Použité suroviny receptu Jogurtová rýže s jahodami :
450 ml mléka
| 150 g rýže
| sůl
| 300 g jahod
| 1 balíček vanilkového cukru
| 1/2 limety
| 150 g vanilkového jogurtu
| 2 lžíce cukru
| několik lístků máty
Postup přípravy receptu Jogurtová rýže s jahodami :
Mléko uvedeme do varu, vsypeme sůl a rýži a necháme na co nejmenším ohni asi 25 minut vařit pod bodem varu. Jahody smícháme s vanilkovým cukrem a necháme asi 20 minut proslazovat. Limetku důkladně omyjeme horkou vodou a osušíme. Z plodu sloupneme v nudličkách kůru a vymačkáme šťávu. Obojí vmícháme spolu s jogurtem a cukrem do vychladlé rýže. Rýži a ovoce naplníme do 6 sklenic, uzavřeme ovocem a přizdobíme lístky máty.
Fotky receptu Jogurtová rýže s jahodami :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!