Použité suroviny receptu Jogurtové řezy s jahodami:
3 bílky
| 100 g cukru
| 3 žloutky
| 55 g solamylu
| 40 g polohrubé mouky
| 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
| z 1 citronu šťáva a nastrouhaná kůra
| 125 ml mléka
| 1 špetka soli
| 150 g netučného jogurtu
| 500 g jahod
| 250 g smetany ke šlehání
| dle potřeby: kakao na posypání
Postup přípravy receptu Jogurtové řezy s jahodami:
1. Ušleháme do tuhého sněhu 2 bílky, 2 lžíce vody a 80 g cukru. Vmícháme 2 žloutky, pak 40 g solamylu a mouku s práškem do pečiva. Troubu předehřejeme na 200 °C.
2. Plech zmenšíme pruhem alobalu na polovinu a vyložíme papírem na pečení. Umícháme na něj těsto a pečeme 12-15 min. Sloupneme z papíru. Pokapeme citronovou šťávou a rozpůlíme.
3. V mléce rozšleháme 15 g solamylu, 20 g cukru, sůl, citronovou kůru a 1 žloutek a necháme přejit varem. Ušleháme 1 bílek a spolu s jogurtem ho vmícháme do horkého krému. Dáme zchladit.
4. Půlky piškotu potřeme krémem obložíme jahodami a položíme na sebe. Na jahody navršíme šlehačku, uhladíme a necháme vychladit.
Fotky receptu Jogurtové řezy s jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!