Použité suroviny receptu Jogurtový rosol s jahodami:
1/2 l jogurtu
| 10 dkg moučkového cukru
| kousek citronové kůry
| 1/4 kg jahod
| 8 plátků želatiny nebo 2 dkg želatiny v prášku
| šlahačka na ozdobu
| jahody na ozdobu
Postup přípravy receptu Jogurtový rosol s jahodami:
Jogurt dáme do misky, přidáme cukr, trochu nastrouhané citronové kůry a metlou vše dobře prošleháme. Potom přidáme prolisované jahody a ve studené vodě namočenou a v 1/8 l horké vody rozpuštěnou a prochladlou želatinu, promícháme, naplníme do vypláchnutého plechového tvořítka tvaru polokoule a postavíme do chladu. Ztuhlý rosol vyklopíme na mísu a ozdobíme šlehačkou a jahodami.
Fotky receptu Jogurtový rosol s jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!