Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Juveci:
1/2 kg jehněčího masa
| miska těstovinové rýže
| miska sýra (na zapékání)
| 4 cibule
| 2 papriky
| 2 rajčata
| petrželka
| sůl, pálivá paprika, sterilovaná rajčata, pepř, červené a bílé víno, vývar
Postup přípravy receptu Juveci:
Nakrájenou cibuli na jemné kostičky orestujeme na oleji. Jehněčí maso nakrájíme na kousky. Zpěníme papriku na závěr u cibule, přidáme tomaty i se šťávou, vývar, vina a vaříme do 1/2 měkka. Potom přidáme více vývaru a těstoviny a naplníme do forem, - měli takové menší speciální hrnečky keramické i s pokličkou řecké - které naplníme do 3/4 výšky tuhé hmoty a zbytek vývar, ten potom vezmou těstoviny při dodělávání. (Těstovina se 2x navaří !) Za 1/4 hod. posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme ještě 5 - 10 min. a petrželkou posypeme nakonec. Vždy děláme přiklopené a tak i servírujeme přiklopené, než dáváme na talíře.
Fotky receptu Juveci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!