Postup přípravy receptu Kachna Mandarin:
Zálivkou, umíchanou z uvedených ingrediencí (sója, med, ochucovadlo, víno a vývar), potřeme pečlivě vykuchanou a očištěnou kachnu. Pak ji necháme několik hodin odpočinout v chladu, při čemž během této doby kachnu zálivkou několikrát potíráme. Odleželou kachnu vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme. Zprvu ji podléváme vodou a pak už jen zbylou zálivkou. Kachnu musíme často obracet, protože má tendenci se připalovat vlivem obsahu medu v zálivce, ale naopak zase moc pěkně kachnu dozlatova zabarví. Upečenou kachnu opatrně zbavíme páteře, žeberních kostí a rozdělíme na porce. Přebytečné sádlo z vypečené šťávy sebereme. Do zbylé šťávy vložíme na dílky oloupané mandarinky a necháme chvíli prohřát. Při podávání ozdobíme na taliří dalšími dílky mandarinek, tentokrát již čerstvých.