Použité suroviny receptu Kachna na medu trochu jinak:
1 kachna naporcovaná na čtvrtky
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 šalotky
| Na marinádu:
| 1,5 l vody
| 1 kostka bylinkového nebo zeleninového vývaru
| 5 lžic bylinkového nebo zeleninového vývaru
| 5 lžic sojové omáčky
| medu
Postup přípravy receptu Kachna na medu trochu jinak:
Z ingrediencí si připravíme marinádu. Ve vroucí vodě rozpustíme kostku vývaru, přidáme sojovou omáčku a med podle chuti (lepší je intenzivnější) a necháme zchladnout.
Do velké nádoby vložíme opepřené a lehce osolené čtvrtky kachny, přelijeme vychladnou marinádou a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Samozřejmě čím déle tím lépe.
Poté kachnu vyjmeme, naskládáme nejlépe do vysokého pekáče s poklicí, obložíme na proužky nakrájenou šalotkou a přelijeme částí marinády tak do půlky pekáče.
Přikryjeme a vložíme do rozehřáté trouby na cca 180 stupňů a pečeme dokud nebude kachna měkká (cca 2 hodiny). Kachnu průběžně poléváme marinádou a pokud se vypeče hodně tuku, slejeme ho.
Pokud je už kachna měkká odkryjeme a pečeme ještě chvíli na maximum dokud kůrka nezezlatoví. Pro pěknou barvu můžeme ještě ke konci kousky potřít medem.
Fotky receptu Kachna na medu trochu jinak:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!