Postup přípravy receptu Kachna na pomerančové omáčce:
Očištěnou kachnu osolíme a opepříme. Ze 3 oloupaných pomerančů nakrájených na kousky, na kostičky nakrájených jablek, rozinek, mandlí a strouhanky umícháme nádivku, vložíme jí do kachny, otvor spíchneme jehlicí, kachnu položíme na pekáč, podlijeme a v horké troubě pečeme. Když se začíná vypékat sádlo vložíme do pekáče nakrájenou cibuli a mrkev, přidáme koření, podlijeme vínem a kachnu dopečeme doměkka. Mezitím na pánvičku vložíme cukr, zakapeme jej lžící vody a umícháme světležlutý karamel. Přidáme ocet, šťávu ze 2 pomerančů a trochu nastrouhané pomerančové kůry. Přilijeme výpek z kachny (tuk sebereme), povaříme a zahustíme trochou solamylu rozmíchaného ve vodě.
Kachnu naporcujeme, přeléváme pomerančovou omáčkou a obložíme nádivkou, plátky pomeranče a petrželkou.