Vložil: | Hvezdap4 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 160 min |
Hodnocení: |
![6.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.5/10, hlasovalo 4 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![6.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Kachna na zázvoru, červené zelí s jeřabinami a knedlíkem:
3 lžíce Cukr
| 2 kusy Jablko
| 15 dkg Jeřabiny
| 1 lžička kmín
| 1 celá kachna
| 3 lžíce Mouka hrubá
| 3 lžíce Ocet
| 10 dkg Slanina
| 1 dcl Víno bílé
| 1 lžička Zázvor
| 0.5 kg Zelí červené
| Pivo
| Sůl
Postup přípravy receptu Kachna na zázvoru, červené zelí s jeřabinami a knedlíkem:
Očištěnou kachnu dobře prosolíme, zevnitř vytřeme zázvorem a vložíme jedno jablko. Pokmínujeme. Takto připravenou kachnu dáme na 2,5 hodiny péct a stále podléváme. V závěru pečení kachnu několikráte přelijeme pivem.
Mezitím si dáme červené zelí na slaninovo-cibulový základ, podusíme a zalijeme bílým vínem, dochutíme cukrem, solí, zaprášíme hrubou moukou a po provaření promícháme s jeřabinami.
Jako přílohu podáváme knedlíky, brambory a bramborové knedlíky.
Fotky receptu Kachna na zázvoru, červené zelí s jeřabinami a knedlíkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!