Vložil: | Uuu |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Kachna pečená s hráškem:
1 kachna
| 2 lžíce másla
| 1 velká cibule
| 4 mrkve
| 150 g celeru
| 1 bobkový list
| 400 g čerstvého nebo sterilovaného hrášku
| pepř, tymián, petržleová nať
Postup přípravy receptu Kachna pečená s hráškem:
Z kachních křídel, srdce a žaludku si připravíme vývar, který mírně osolíme. Na pekáči na másle osmahneme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, vložíme na ní očištěnou a posolenou kachnu, přidáme koření a pod pokličkou zvolna pečeme ve vyhřáté troubě. Při pečení kachnu obracíme, na tučných místech vidličkou lehce propícháme kůži, poléváme šťávou a podléváme vývarem. Ke konci pečení tuk odebereme. Čerstvý hrášek povaříme v osolené vodě, sterilovaný scedíme a přidáme ke kachně a společně dopečeme. Porce kachny obložené hráškem podáváme s vařeným bramborem sypaným jemně sekanou petrželkou nebo s bílým pečivem.
Fotky receptu Kachna pečená s hráškem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!